Nu sker det. I morgen 11. januar kommer TV2 til at koste penge, og det i et Danmark der i forvejen har ualmindeligt høje TV og underholdningspriser. Og så for at projektet TV2 ikke skal lide nød. Skal vi danskere pålægges endnu flere udgifter på vores medieforbrug. Det er ikke længere fordi vi har et utroligt højt teknologisk eller vildt udbredt bredbånds eller TV-net for de fleste lande omkring os, har faktisk både bedre udbud og infrastruktur samt billigere priser.

De fleste Danske TV-leverandører udnytter nu chancen til at skifte TV-bokse, indhold og signaler ud, som eks. Yousee der har skiftet stort set alt fra kanalnøgle over kanalfrekvenser til udbuddet af kanaler. Samtidig med at priserne øges over hele linien.

Men det er ikke kun Yousee der laver indgreb i deres løsninger, eks. vis vil et større udvalg af Boxers bokse og antenneudstyr ikke virke mere og nu burde have været udskiftet, og hos Parknet flytter TV2 op i mellempakken til 140,- mere end før, og vi kunne blive ved… er det mon hos dig det sker? bare rolig det finder i ud af i løbet af dagen.

En af boxer-historierne er at ½ år gammelt udstyr til fællesantenner, fra kendte danske leverandøre, nu ikke længere vil virke, grundet krav til udstyr der skal tilsluttes Boxers net.
Så ligesom der er enkeltpersoner, vil der også være hele antenneforeninger og lignende, der kommer til at savne deres signal de næste par dage.

En ting, er sikkert. Som følge af den ”fantastiske ide”, at TV2 skulle have endnu flere penge i skjult licens, så er alle TV-tilbud i Danmark, blevet dyrere end de var for nogle uger siden. Det er ikke småpenge vi skal af med fremover – hos Boxer skal man af med kroner 35,-/Md. Eller kroner 19,-/Md.. Suppleret med en årlig kortafgift på kr. 199,-.
Hos Yousee blev prisen for tilpasningen af programpakken og exit for TV2 film – ”kun” 10,- plus den generelle årlige +5% stigning i pakkepriserne Yousee traditionelt byder deres kunder i Januar.

Den samme historie gør sig gældende for de fleste TV-udbydere, store som små. De har tilrettet deres tv-pakker samtidig med at gebyret fra TV2 kom oven i.

I dagens BT advares der mod køb af for billige bokse og løsninger der ikke er Boxer-godkendt og testet.  Udsagnet lyder som følger:
Du skal passe på, når du køber en tv-boks for at blive klar til ændringerne i tv-signalet næste år. Ellers risikerer du nemlig at ende med en boks, der ikke kan modtage TV 2, som bliver en betalingskanal fra næste år, og dermed gå glip af populære programmer som ‘Hvem vil være millionær’, TV 2 Nyhederne og meget mere.
Hvis du er en af de mange danskere, som i dag modtager fjernsynskanalerne via en stueantenne, skal du nemlig sørge for at købe en særlig mpeg4-boks for at blive klar til det nye tv-signal. –
Hos BT kan man så for endnu kr. 29,- finde ud af hvad andre har skrevet det forløbne år på en række medier og hvordan man undgår SORT SKÆRM – Guiden for samme operation/information findes på Boxer-tvs egen hjemmeside, gratis.

– Du risikerer at købe katten i sækken, hvis du køber en billig boks, som bliver solgt for eksempel en discountkæde, siger direktør i Branchen ForbrugerElektronik, BFE, Kurt Frausing.
I BT forsættes forbrugeroplysningen: Mpeg4-boksene sørger for, at du kan modtage det nye tv-signal, og for at være sikker på, at du også kan modtage TV 2 som betalingskanal via din husantenne, skal boksen indeholde en kortlæser. Producenterne kan frivilligt vælge at få testet og godkendt mpeg4-boksene hos tv-udbyderen Boxer på et laboratorium i Sverige. Det koster et gebyr på cirka over 110.000 kroner – at få en godkendelse, som fortæller køberen, at boksen kan modtage kanalerne i det nye år – og at både billede, lyd, programguide, undertekster osv. virker.

Jeg følger op på 11. januar i overmorgen. Så ved vi meget mere.

kilde blandet andet BT