Mac eller rettere Apple kommer nu med nyt mobiloperativsystem iOS 7 og endnu engang nye Mac’s, – Hvad de fleste ikke lige har lagt mærke til, er at Apple udvidede porteføljen til, at dække understøttelse for 802.11ac Wi-Fi på MacBook Air (den meget tynde mac) og AirPort Extreme (Apples trådsløst netværksrouter).

ac802.11ac Er ikke en Mac ting, men den nyeste generation af WiFi – den femte, for at være helt specifik – der dog endnu ikke er officiel standard
Men 802.11ac er helt klart guf for den trådløse oplevelse med endnu hurtigere hastigheder og mere stabile forbindelser.

802.11ac er en hurtigere og mere skalerbar version af 802.11n. Den er designet til at tilbyde trådløse hastigheder op til 1,3 gigabit per sekund. Det er langt over det dobbelte af båndbredden af ​​den nuværende standard, 802.11n.

På den skalerbare front giver det mulighed for op til otte multiple input, multiple output (MIMO) streams og multi-user MIMO. 802.11n, den standard vi har brugt i et par år nu, stoppede ved fire streams – hvilket nok mest betyder noget for tv, film og musik streaming, og for alle de andre bare en stabil linje.

AC løsningen anvender en teknik kaldet beamforming, Hvor routeren retter koncentreret trådløse signaler til et bruger/dims- i dette tilfælde den 802.11ac trådløse dippedut du bruger. For at få stråleformningen til at virke, kræves en enhed der også er AC kompatibel med routeren har du ikek det, så virke nok de fleste enhder aligevel, dog med lavere hastighed fordi 802.11ac standarden er bagudkompatibel.

super wifiSelvom 802.11ac endnu ikke er en fuldt ratificeret standard, optræder 802.11ac allerede i en række trådløse produkter. Både Apples nye Airport Extreme basestation og 2013 MacBook Airs har som sagt 802.11ac. Så hvis du skal ud og have en ny Mac – anbefaler vi at vente til den nye MacBook Air kommer til byen, og overvej så at opgradere din trådløse router samtidig.

Hvis du ikke lige er fan af Apples routere, så har IP-Support et godt tilbud på en 802.11ac router fra Logilink.

Og det er ikke bare din nye Mac, som en ny router ville gavne. Samsung Galaxy Mega, den kinesiske version af HTC One, Asus Padfone og mange flere tilbyder 802.11ac support. Og er det helt galt, så findes der allerede 802.11 ac usb-pinde der kan give din gamle PC/ Mac adgang til de nye hastigheder, og der vil komme flere til i løbet af sommeren og efteråret. Desuden kan vi nok godt satse på, at Apples næste iPhone og iPad også vil komme ind i 802.11ac spillet.

Det skal dog bemærkes, at de vanvittige hastigheder citeret af de fleste producenter kan kun nås i laboratorieforhold. Wi-Fi-produkter kan faktisk oftest ikke nå gigabit-level-hastighederne i den virkelige verden, selv om de understøtter den nye ac standard, men de kommer tæt på.

Qualcomm VIVE s 802.11ac-teknologi (en chip), der allerede bliver indarbejdet i mere end hundrede eksisterende og kommende produkter, tilbyder for eksempel op til 900 Mbps gennemløb.

Se evt mere her :