Angry Birds en batteridræner

Gratis apps, dræner forsat mobilens batteri.

Din smartphone har i forvejen har et godt øje til strømstikket, da batteritiderne normalt ikke holder til meget mere end et døgns mobilbrug.
Men specielt når du benytter gratis applikationer, bliver mobiltelefonen drænet, da en stor del af batteritiden bruges til visning af reklamer, som betaler for de gratis apps.

For Angry Birds-spillet, som vi oftest advarer imod, gælder det, at kun 20 procent af energiforbruget går til det egentlige spil, mens resten går til, i datahåndtering og alene 45% går til lokationsbestemmelse, så du kan få målrettede lokale reklamer.
Det viser et studie fra det amerikanske universitet, Purdue University i Indiana, skriver BBC.

Angry Birds fordeling af forbrug

På grund af restriktioner i Apples iOS har Universitetsfolkene ikke kunnet måle applikationernes energiforbrug på iPhone.
Alligevel advarer forskergruppen udviklere, om at de bør tænke sig om, en ekstra gang, når der udvikles apps, der udnytter tredjeparts-reklamer og analyse-services i programmerne.

3G halen

Det gør ikke sagen bedre, at forskerne har testet applikationernes energiforbrug over en 3G-forbindelse, som mange apps holder unødigt åben i op til 10 sekunder efter download.
De 10 sekunder skyldes, at mobilreklamerne kan kommunikere med servere omkring brugerens geografiske lokation med henblik på mere effektiv markedsføring.
Forsinkelsen – kendt som “3G-halen” – gør, at en fjerdedel af applikationernes energiforbrug fiser ud af mobilen som datakommunikation med reklameservere.

For mere spændene læsning så læs PDF’en her-