I noget der svarer til halvdelen af alle planetens Blackberry brugere, her imellem alle de danske. Har nu siden mandag ikke kunne bruge deres dyrt købte Blackberry til meget andet end at ringe på, da traditionel telefoni og SMS, ikke styres af RIM, men i stedet foregår igennem traditionelle teleudbydere og derfor fortsat virker i BlackBerry-telefonerne.

RIM arbejder, efter sigende, på fuld damp med at løse problemet, samtidig med at mængden af mobilbrugere der lukkes ude fra internet og mail proportionelt vokser, i takt med, at BlackBerry-serverne, går ned.

Nedbruddet der startede på vores side af Atlanten, startede i Mellemøsten, Europa og Afrika og er siden spredt til bl.a. Canada og USA, hvor BlackBerry er endnu mere udbredt.
En længere række regeringer og offentlige administrationer verden over anvender da også udelukkende BlackBerry-mobiltelefoner, fordi holdningen generelt er, at ingen anden telefon har så sikker kryptering som BlackBerry.

Men selvsamme del af RIMs supersikre system er formentlig også årsagen til sammenbruddet og at BlackBerry-brugere globalt udelukkes fra internet og mail. Datatrafikken foregår nemlig ikke via tele-udbydere, men gennem særlige BlackBerry-servere, der blandt andet håndterer krypteringen.
Langt størstedelen af de ramte formodes at være private brugere, og kun hver 10’ende erhvervsbruger menes at være ramt, da større virksomheder af sikkerhedshensyn har deres helt egne BlackBerry-servere.

Denne uge har vist, til fulde, vist minussiden ved centralt styrede, globale netværk, et enkelt brud, kan vælte hele korthuset og sprede sig til resten af verden.
RIM meddeler torsdag, at brugerne i Europa, Mellemøsten, Indien og Afrika er ved at komme på datanettet igen.

Forsættelse :
BlackBerry-tjenesten er oppe igen.