Batteriindikatoren på iPad 3 er en værre løgner.

Undersøgelser ved forskningsfirmaet DisplayMate, viser, at Apples nyeste tablet fortsætter med at oplade i lang tid efter, at skærmindikatoren viser den er fuld.

DisplayMate’s – forskning viser også, at den nye iPad’s Retina skærm, der for resten betyder ”nethinde”, også bruger væsentligt mere strøm end tidligere modeller, men det er en helt, anden historie – Der er gennemført en række tests der viser, at iPad bliver ved med, at trække strøm når den har opnået fuld opladning, i alt ca. 10 watt i to timer, eller svarende til 1 time og 20minutters brugstid. Vel at mærke efter indikatoren havde meldt, at batteriet var 100% opladt. Kun ved 2 ud af 10 gange, stoppede genopladningen, ved klarmeldingen.

Det sjove er at undersøgelsen i første gang ikke gik ud på at undersøge batteriet, og observationen af iPadens strømforbrug kun var for, at se hvor meget af enhedens strømforbrug går til skærmen.
Men da udstyret fortalte, at iPad’en blev ved med at oplade, selvom skærmen sagde “100%”, besluttedes det, at undersøge fænomenet yderligere.

Men hvorfor skulle iPad ”læs: Apple” sige, at tabletten var fuldt opladt, når den ikke er?
Apple siger ingenting, men her er en teori:.
Opladnings-indikatoren på alle mobile enheder er baserede på matematiske modeller af diverse opladnings og afladningstider, som så sammensættes med batteriets nylige historik for det samme. Det skulle være en temmelig svær proces at gennemfører, fordi de fleste batterier langsomt nedbrydes, for til sidst at overraske med et brat fald tæt på slutningen. (når batteriet ikke længere virker) ”Så der er nok noget galt med batteriets matematiske model på iPad”

Konklusionen må være noget i stil med:

”Hvis du ønsker en fuld opladning (lad os sige til den næste lange fly-, togtur eller skoledag), og ikke har tillid til skærmen, så sørg for at iPad’en oplader i mindst to timer efter den har fået nok”. ”Eller endnu bedre, du skal blot lade den sidde i stikket hele natten, så er der også lidt ekstra saft på”. (her skal du så bare ikke sove op ad den… læs historien om iPhone brand).

Det er ikke første gang, Apple har problemer med display-indikatorene på iOS enheder. Tilbage i 2010, lige da iPhone 4 “antennagate” blussede op, udskiftede selskabet sine fejlramte signal-bar ikoner på iPhone, da de var temmelig unøjagtige. Men hvem husker det, når der ingen forbindelse var til omverden. :o)

Men hvor vigtigt er batterilevetiden for din tablet, og syntes du dette er et alvorligt problem? Man kan jo altid læse en avis eller kigge ud af vinduet – resten af turen.

Opdatering:

Nu har PCWorld Labs batteritestet i et kontrolleret miljø og resultatet understøtter ovenstående påstande

Det vise sig faktisk, at den nye iPad kun kan kører i fem timer og 41 minutter, hvilket er næsten to timer mindre end iPad 2, som kan holde syv timer og 37 minutter.
Disse test har bestået af kontinuerlig afspilning af en kort video med en opløsning på 320 x 180 pixel og en længde på ni minutter og 56 sekunder på iPad’ens indbyggede videoafspiller.