Telestyrelsen definere sikkerhed på smartphones sådan her:

I takt med at smartphones har fået flere funktioner, og på nogle områder kan det samme som en pc, bør såvel almindelige brugere som virksomheder være meget opmærksomme på de udfordringer, der hører med til at benytte smartphones

Når man som bruger og virksomhed vælger smartphones, er der visse sikkerhedsfunktioner, man bør overveje at aktivere, hvis smartphonen anvendes til at tilgå vigtige data.
Hvordan kan jeg som bruger sikre min smartphone?

1.Anvend adgangskoder
Aktiver brug af en adgangskode, som skal indtastes, hver gang smartphonen benyttes. Sørg for at ændre de fabriksindstillede standard adgangskoder. Herved reduceres risikoen for, at telefonen umiddelbart kan misbru-ges ved tab.

2.Aktiver kryptering
De fleste smartphones kan kryptere såvel telefonens hukommelse og ekstra datamedier (f.eks. SD kort). Hermed sikres, at adgangskodesikring ikke umiddelbart kan omgås.

3.Hold styresystemet på din smartphone opdateret
En smartphone bør holdes opdateret, så sikkerhedshuller løbende lappes. Flere smartphones tilbyder periodisk brugeren en opdatering, som man bør acceptere.

4.Installer kun applikationer du har tillid til
Vær kritisk over for de applikationer du ønsker at installere. Installer kun applikationer du har tillid til. Brug en søgemaskine til at finde information om applikationerne først, og læs hvad andre brugere har oplevet med applikationen.

5.Aktiver mulighed for at fjernslette alt indhold
Mange smartphones tilbyder en mulighed for at slette alt indhold og endda låse telefonen, via en hjemmeside. På denne måde kan du slette data på den telefon, hvis den bliver stjålet eller du taber den.

6.Lås SIM-kortet til telefonen
På nogle smartphones er der mulighed for at låse SIM-kortet til telefonen. Denne funktion findes kun på visse modeller, men sikrer, at andre ikke kan tilgå data på din telefon blot ved at sætte nyt SIM-kort i.

7.Sluk for Bluetooth, når det ikke benyttes
Med Bluetooth tændt er man udsat for, at brugere i nærheden potentielt kan tilgå data på telefonen. Ved at slukke for Bluetooth, når man ikke bruger det, forhindrer man, at man udsættes for angreb via Bluetooth.

8.Når din smartphone anvender Wi-Fi, vær sikker på, at det trådløse net er krypteret
De fleste smartphones kan tilsluttes lokale trådløse net (Wi-Fi). Hvis det-te net ikke er krypteret, kan dine passwords til hjemmesider og e-mail aflyttes. Er du i tvivl, så undlad at benytte Wi-Fi fra din smartphone.

9.Brug antivirus
Der optræder i dag flere former for virus, som angriber smartphones. Undersøg muligheden for at installere og anvende et antivirusprogram. Dis-se programmer findes typisk på den ”markedsplads”, hvor du køber eller installerer dine programmer fra.

IP-Support android-smartphones Sikkerhedspakke

IP-Support Sikkerhedspakke – Kampagnepris:        299,-/pr. år eller 25,- pr måned

Prisen for Sikkerhedspakke er per PC, Tablet eller mobil.