Det må virkelig være et slag i ansigtet for Apples iPhone og Microkias Lumia. Android 2,2 (og kun Dells Venue), er blevet godkendt til intern brug i Pentagon… af sikkerhedsmæssige årsager.. Så om diskussionen om mobil-sikkerhed er et issue eller ej, må vist være overstået nu.
Tidligere er kun en af Blackberry-telefonerne blevet godkendt af det amerikanske militær. Pentagon har temmelig høje standarder for medarbejdernes værktøjer i Department of Defense (DoD) når det angår sikkerhed, specielt når det gælder brug af tredjeparts systemer. Så man kan roligt sige de er pernittengrynet.

Open Source
Den væsentligste grund til, at det amerikanske militær har valgt Android, er enkel: Open Source. Det er derfor ikke en helt almindelig telefon slutbrugeren ender op med. For det betyder, at Pentagons egne teknikere kan og vil opsætte og ændre sikkerhedsmekanismerne i Android (prøv det på iOs).

Set i bakspejlet er det også derfor at det offentlige bør holde sig væk fra produkter, fra Apple og til dels også Microsoft.  Du har slet og ret ikke adgang til koden, og du skal kunne stole på virksomheden 100%. Tænk bare på Microsofts Office 365 og afsløringer om at US lytter og ser med over skulderen.. ergo – er der ingen EU landes officielle etater der kan bruge produktet. Den riskiko er der allerede, flere regeringer der ikke vil tage, og derfor vil lande som Indien, Spanien, Rusland, Holland, Kina og flere andre udvalgte hellere vælge Linux-baserede løsninger til de interne systemer, hvor sikkerhed er en prioritet.

Danmark
Når vi nu er i gang så reflekter over, at hele folketinget med følge alle bruger iPhone. De fleste ministerier, kommuner osv. har eller er ved at indfører både iPhones og iPads i stor stil i administration, serviceledene og skoler.
Tænk over den…