I slutningen af august kom det, ifølge Hacker News, frem at en iPhone eller Mac kun skal have indtastet 3 specifikke arabiske tegn, så vil de 3 tegn crashe alle programmerne på iPhone’en eller Mac’en.

På grund af en fejl i Apples måde at opsætte tekstplaceringer, også kaldet CoreText API, skal der kun en SMS med de 3 tegn før det afstedkommer et fuldstændigt systemnedbrud. Core text findes i langt de fleste varianter af iPhones og Mac.
Hvad de specifikke 3 tegn skulle være, fremgår dog ikke på de berørte sites.

a-swearing

iOS 7 uberørt
Den gode nyhed er vel at prøveudgaverne af det kommende OS X 10.9 og iOS 7 ikke synes at være berørt af sårbarheden, skriver Hacker News. Såååå opgrader, opgrader, opgrader.
En måde at undgå problemerne på Mac, selv om buggen ikke er særlig udbredt, er at bruge Firefox, da denne ikke bruger ovennævnte CoreText API.
På iPhones har jeg ikke rigtig en løsning, men igen buggen er ikke særlig udbredt.

Nu bliver det sort
Ovenstående problem så ikke dagens lys alene. Den kom i selskab med en anden ny og graverende fejl, hvor man ved en simpel tilbagestilling af uret på hvilken som helst Mac, får fuld administrativ adgang til maskinen.

Unix Epoch
Normalen er at man skal opgive et password før alle administrative handlinger, som eks.vis system opdatering og lignende. Det behøver du så ikke længere da man bare skal stille maskinens systemklokke til 1.januar 1970, eller det, der på Nørdsk hedder Unix Epoch, hvilket betyder den dato alle Unix-maskiner starter på ifølge teknologimagasinet Ars Technica. 
Fejlen menes også at ramme de kommende operativsystemer som iOS 7 og Mac OS X – så her hjælper ikke nogen opdatering. Apple skriver dog på deres blog at fejlen først blev registreret i februar, så mon ikke de snart retter den.

Læs mere her:
De 3 tegn:
http://arstechnica.com/apple/2013/08/rendering-bug-crashes-os-x-and-ios-apps-with-string-of-arabic-characters/ – her der også forum mm.

Hack en administratorkode:
http://thehackernews.com/2013/08/apple-mac-os-x-vulnerability-enables.html

Elk clonerDen første ”rigtige” computer-virus, blev skabt i 1982 og hedder “Elk Cloner” blev skrevet af 15 årige amerikaner Rich Skrenta. Rich var gymnasieelev, der som hobby, nød at indlæse forskellige drille-programmer på enhver diskette han kunne finde, men så fandt han på en smartere måde at sprede sine digitale drengestreger.

Så han inficerede en af skolens Apple II-computere med sin ELK Cloner program, som så ville finde vej til enhver diskette, der blev sat i drevet. (på Apple II var du nødt til at indsætte en ny disk for hvert program, du ønskede at køre) – Lidt ala iPad 

Men hvilken frygtelig terror udsatte Rich så sine klassekammerater for? Det værste, enhver gymnasieelev frygter … poesi.
På hver inficeret disk, viste skærmen dette digt i alt grøn-på-sort bagrund horror:

Elk Cloner: The program with a personality
It will get on all your disks
It will infiltrate your chips
Yes, it’s Cloner!
It will stick to you like glue
It will modify RAM too
Send in the Cloner!