Den trådløse virksomhed –  I dag og i morgen

Ok, vi hader kabler. de fylder, vi falder i dem, stikket ryger ud, vi taber data, etc…, men er der et realistisk alternativ?

Svaret er et SORT JA og et lille nej. Det lille nej er relateret til strøm, dette klan ikke erstattes af radiobølger, men ALT andet IT relateret kabling kan i dag erstattes af trådløse radio signaler, i daglig tale – WIFI.  Wifi er en standardiseret teknologi, som i dag er indbygget i næsten al elektronik og til meget små penge. Man taler om at det koster en rund Dollar at putter en Wifi chip i et givent udstyr, så derfor er dette kommet ind overalt. I radioen, i TV, i computer, i printeren, i video kameraet, dankort automaten, telefon centralen, alarmen, mobil telefonen, tabletten, prisskilte, frysere, el-styring, … jeg kunne blive ved.

Alt dette betyder at vi kan samle et hav af data op uden kabler via vort Wifi modtage udstyr. Dette er typisk for den mindre butik/virksomhed bygget ind i ens router til internettet, eller via separate Access Points radioer, fordelt i miljøet.

Der er bagdele ved Wifi, som du skal overveje;

Har du tilfredsstillende radio dækning?

Har du den rette kapacitet?

Er nettet sikkert?

Hvad hvis nettet går ned?

Er visse applikationer (tale/data/video) vigtigere end andre?

Er der forstyrrende elementer i luften?

Hvorfor er det den langsomste enhed der bestemmer hastigheden?

Og en faktisk en hel del mere…

Wifi standarden og dermed det relaterede udstyr har gennemgået en stor forandringsproces, således at moderne udstyr i kombination med seneste standarder, tilbyder de fleste af  funktionaliteter der efterspørges, herunder dækning, sikkerhed og administration.

Den seneste N standard, som er baseret på Multible Input/Multible Output (MIMO) teknologi, tilbyder i dag teoretiske hastigheder i Giga klassen og tilbyder ligeledes bedre dækning og sikkerhed.

Det er vor erfaring og anbefaling at man overveje nøje hvordan man implementerer sit trådløse netværk, således at dette reelt er dimensioneret til ens opgave og geografi.  Anbefalinger bør altid baseret være baseret på en grundig analyse af behov og afstemmes med disse, minimum 2 år frem i tiden, således at man ikke løbende skal tilpasse ens løsning.

For nogle kunder er en almindelig Routerbaseret Wifi løsning nok, mens andre ønsker kraftigere antenner og flere radioer fordelt over ens område. Andre har behov for kraftig båndbredde og mange opkoblinger samtidig, eks. Hoteller, skoler, etc. hvor mange personer, med mange enheder ønsker opkobling samtidig, mens igen andre har behov for få opkoblinger, men over et stort geografisk område

Ikke to løsninger er ens,

Så planlæg din installation ordentlig og brug professionel installatør.
Hos IP-Support er vi eksperter i ALLE former for trådløse net og forbindelser. Fra det private hjem til den store virksomhed, fra et lille rum til et større indendørs eller udendørs område, fra EN opkobling til 100 vis af brugere, fra begrænset båndbredde til Giga hastigheder med prioriteret trafik.

Som led i alle løsninger gennemgås behov, eksisterende løsning, samt fremtid, således at den helt rigtige løsning etableres. Typisk vi denne kræver opgradering af udstyr og evt. Internet linier, såfremt det optimale skal opnås.

Kontakt IP-Support for rådgivning vedrørende alle former for trådløse løsninger.